top of page

VI PÅ 4:E TEATERN!

FREDRIK LUNDQVIST

TEATERCHEF

Fredrik är Teaterchef och konstnärlig ledare på 4:e Teatern sedan 2016. Han har under sin tid på teatern regisserat bla Livsrus, Ågust och hans vänner, och Det farligaste som finns. Han har innan detta varit aktuell på bla Turteatern där han regisserat ”Billy Bloom-Ensam som gud” som nominerades till årets (norm)brott på scenkonstgalan i Göteborg 2016. Fredrik har också gästat teater Viirus i Helsingfors där han regisserade Kycklingrättegången av Johanna Koljonen som senare också spelades på Fringe-festivalen i Edinburgh. Kycklingrättegången listades nyligen av recensenter som en av de gånga seklets bästa föreställningar på de Finlandsvenska scenerna. Fredrik gick ut Skådespelarprogrammet vid Stockholms Dramatiska Högskola 2011 och arbetade därefter i drygt 2 år som skådespelare på Unga Klara i Stockholm. Därefter har han frilansat som skådespelare, regissör eller slagsmålskoreograf på bla Regionteater Väst, Uppsala Stadsteater, Örebro länsteater, Turteatern. Förutom detta har han varit konstnärlig ledare för Unga tur 2008-2010. Han har där regisserat bl.a. “Vad är det för fel på Orestien” 2014, “Mästaren och Margarita” 2014, ”Krig på 4e våningen” 2008 och ”Roten ur Norén” 2007.

fredrik@4e.se

SOFIA ÖRNDALEN

VERKSAMHETSKOORDINATOR OCH TEATERTEKNIKER

Sofia är född och uppvuxen i Västerås. Hon är utbildad som modellsnickare vid Bäcksdahlsgymnasiet i Jönköping. Sofia började arbeta på 4:e teatern 1994. Hon har jobbat som teknik- verksamhetsledare på Studio Westmannia 1991-1999, som föreställningstekniker på Västmanlands teater, Unga Roma och med DHMJ.

sofia@4e.se

Beige Happy Christmas Fair Flyer(3).png

DESIRÉE WETTER MALARODA

PRODUCENT

Desirées intresse för teater började när hon var 13 år gammal och medverkade i Amfora Productions "Förort". Hon är utbildad teaterpedagog och har arbetat med teater för elever i alla åldrar med särskilt fokus på tyst teater. Hon har även tidigare arbetat som regissör och producent på Arbogateatern.

desiree@4e.se

PER GUSTAVSSON

SNICKARE OCH DEKORTILLVERKNING

TITTI HILTON

SKÅDESPELARE

Titti var med och startade 4e Teatern 1983 i Sthlm och byggde upp Friscen på Skeppsholmen. Hon har frilansat sedan 1988 på bla: Örebro Länsteater, Unga Riks, Norrbottensteatern, Västerbottensteatern, Teater Västernorrland, Gävle Folkteater och Estrad Norr. Titti har under alla år återvänt till 4 e Teatern. Hon tillhör Teateralliansen sedan 2006. Utbildning: Malmö Stadsteaters balettelevskola, Teaterstudion för Inge Waern och statens scenskola fortbildning.

Läs mer om Titti här:

http://teateralliansen.se/skadespelare/titti-hilton/ 

MIKAELA HAGELBERG

SKÅDESPELARE

Mikaela var med och startade 4:e teatern i Stockholm 1982. Hon har drivit samt arbetat mycket på teatern genom åren. Romateatern och Unga Roma har Mikaela också varit med om att starta och driva. Teater för barn och vuxna har blivit väldigt viktigt. Hon har även spelat en hel del för vuxna och då mest på Gotland med Romateatern där hon har spelat många Shakespeareroller. Om Mikaela är ledig pysslar hon helst i trädgården på Gotland.

Läs mer om Mikaela här:

 

http://www.ungaroma.com http://teateralliansen.se/skadespelare/mikaela-hagelberg/ http://mikaelahagelberg.se

Daniel-Scherp (2).png

DANIEL SCHERP

SKÅDESPELARE

Daniel är utbildad på Teaterhögskolan i Göteborg och har arbetat med skådespeleri o regi sedan mitten av 90-talet. Tidigare arbetsplatser har varit Teatertruppen, Teater Halland, Teater 23, Molièreensemblen, Mittiprickteatern, Teaterfabriken mfl. Daniel är även anställd på TeaterAlliansen sedan en tid.

Läs mer om Daniel här:

http://teateralliansen.se/skadespelare/daniel-scherp/

Anders.jpg

Anders Flodström

Producent

Anders har arbetat med relationsbyggande processer i hela sitt yrkesliv och brinner för att alla skall känna sig sedda samt lyssnade på.
Senast kommer Anders från ett arbete som stadsdelsutvecklare i Tillberga, där kulturen haft en naturlig roll i arbetet med social hållbarhet.

 

anders@4e.se

bottom of page