top of page
Vi på 4:e teatern erbjuder förutom våra föreställningar även workshops. Många av våra workshops är kopplade till föreställningarna men går även lika bra att utföra separat.

Workshops med värdegrund som tema

Till alla våra föreställningar finns pedagogiskt material i form av lärarmaterial men ibland kan man vilja fördjupa arbetet med en workshop!

För det har vi på 4:e teatern tagit fram workshops som kan bokas i samband med en föreställning MEN vi erbjuder även alla våra workshops separat.

För bokning av workshop separat: 10 000 kr exkl. 25% moms 

För bokning av workshop med föreställning: 7 500 kr exkl. 25% moms

Kontakta desiree@4e.se för mer information och bokning!

Workshop med föreställningen "Det farligaste som finns"

Eleverna ser föreställningen Det farligaste som finns, efteråt pratar skådespelarna om mod och modiga människor i historien men också̊ om de modiga i elevernas närhet.

 

Eleverna gör 4 hörnsövningar och värderingsövningar med klassen så att eleverna får tänka efter och säga sin mening utan att det värderas och genom det träna sitt eget mod att stå för sina värderingar och att det de säger är viktigt.

Workshop med föreställningen "Tankesmedjan U.R.K"

Klassen ser föreställningen Tankesmedjan URK och efteråt har skådespelarna samtal med eleverna om vad ondska är.

 

Hur visar sig ondska? Är man född ond om man är ond? Vem tycker du är ond? Klassen får diskutera om ont och gott, historiens onda människor och tycker alla att samma människor är onda?

PANA1071.jpg

Workshop "Att växa som människa"

119569619_10157503647350965_9020152948234286994_n.jpg

Två skådespelare/pedagoger kommer till skolan och har olika övningar med klassen. Koncentrationsövningar, modövningar och samarbetsövningar.

 

Eleverna får träna på att jobba tillsammans både med ord och utan.

 

Hur kommunicerar man utan ord när man ska samarbeta, hur får jag min kompis att våga visa sitt mod? Kan jag lära mig att koncentrera mig bättre i skolan?

Regi och skådespelarhjälp när skolan gör en egen teaterföreställning

Skolan vill sätta upp en egen teaterföreställning. Hur gör man? Kan man få hjälp? Ja visst kan ni få det!
Vår regissör eller en skådespelare kan komma till er skola och berätta hur man gör en egen teaterföreställ- ning. Kommer sen tillbaka och är bollplank samt är ett extra öga vid slutförandet inför premiär.
Ni bestämmer manus eller historia ni vill göra och vi kommer och stöttar er i processen vid ett antal tillfäl- len. Alla ska få möjlighet att skapa en kulturupplevelse tillsammans!

 

ÖVNING.jpg

Workshop "Turboteater"

130940687_10157686886130965_271242321554884030_n.jpg

Vi kommer antingen ut till er eller ses på vår scen på Sintervägen 4 i Västerås.
Därefter får ni en introduktion till turboteater och hur det fungerar följt av övningar som används för att bygga en turboföreställning. Vi testar oss tillsammans fram utifrån de improvisationer ni utforskar och ni får stöd och guidning från vår regissör och konstnärliga ledare Fredrik Lundqvist.

Vi kan även erbjuda ett längre samarbete om ni skulle vara intresserade av att själva starta ett tuboprojekt antingen i kort eller långmetod, då kan vi erbjuda både workshop och möjligheten för vår regissör att vid fler tillfällen stötta och guidea er under processen.


 

bottom of page