top of page
_52A0177.jpg

Skapande Skola

Det centrala för oss på 4:e teatern är att teater som är producerad av oss inte är vuxnas tankar om hur det är att vara barn eller ungdom, utan snarare är barn och ungdomars tankar om hur det är att vara människa.

Barn- och ungdomsperspektivet är för oss respekt, empati och allvar. Det är centralt för oss att ta barn och unga på största allvar. Deras drömmar, visioner, tankar och behov är samma som vuxnas. Det enda som skiljer oss åt är åldern! 

Vi arbetar med ett undersökande och processinriktat arbetssätt i vår verksamhet. För barn och unga producerar vi scenkonst som baseras på intervjuer, workshops och samtal där mötet med den presumtiva målpubliken står i fokus.

 

Genom möten med barn och unga använder vi oss av deras tankar, reflektioner och åsikter i framställningen av våra föreställningar. 

 

Till varje föreställning har vi även handledningsmaterial för lärare att ta del av.

PHOTO-2023-02-09-23-19-36.jpg
Green Brown Minimalist Shield Hand Logo.png

Lågstadiet-Mellanstadiet
 

Workshop: Ifigenia

Ni ser föreställningen Ifigenia, därefter följer en workshop med dramaövningar kring ämnet barns rätt i samhället, barnkonventionen och hur man kan tänka om man själv eller någon man känner mår dåligt.

Mellanstadiet-Högstadiet
 

Workshop:
Det farligaste som finns

Eleverna ser föreställningen Det farligaste som finns, efteråt pratar skådespelarna om mod och modiga människor i historien men också om de modiga i elevernas närhet. De gör 4 hörns övningar och värderingsövningar med klassen så att eleverna får tänka efter och säga sin mening utan att det värderas och genom det träna sitt eget mod att stå för sina värderingar och att det de säger är viktigt.

1829fc99-d3d3-4cd1-9abc-a62946383912.jpg

Fristående workshops
 

Värdegrund som tema

Två skådespelare/pedagoger kommer till skolan och har olika övningar med klassen. Koncentrationsövningar, modövningar och samarbetsövningar. Eleverna får träna på att jobba tillsammans både med ord och utan. Hur kommunicerar man utan ord när man ska samarbeta, hur får jag min kompis att våga visa sitt mod? Kan jag lära mig att koncentrera mig bättre i skolan?

1829fc99-d3d3-4cd1-9abc-a62946383912.jpg

Fristående workshops
 

Vad behöver ni? 

I ett inledande samtal diskuterar vi tillsammans vad ni upplever är ett behov hos er, i skolan, på jobbet eller vad som helt enkelt! Därefter tar vår teaterpedagog fram material som är relevant utifrån era önskemål. Workshopen hålls av antingen vår teaterpedagog eller skådespelare från teatern hos er på plats, eller i vår teaterlokal. Allt utefter era önskemål och behov!

bottom of page