top of page

Alla mot Alla

Medverkande: Titti Hilton, Mikaela Hagelberg & Daniel Scherp

Regi: Fredrik Lundqvist


Scenografi & kostym: Anne Hellandsjö


Ljusdesign: Sofia Öhrndalen


Ljuddesign: Kalle Källman


Tillverkning: Per Gustavsson


I Alla mot Alla möter publiken en grupp vänner som bor tillsammans i sin lilla fågelholk, här har de det bra, en rutin på hur allt ska ske och vem som gör vad. Så en dag händer det något, det kommer ett stort hot och de tvingas fly från allt de känner till.

 

Plötsligt landar de på ett nytt ställe men det är inte alls likt det de är vana vid och vem var det egentligen som sa att det här var rätt ställe att slå rot på? Gruppen börjar plötsligt slitas isär och nya roller sätts in, vem ska bestämma? Vad är rättvisa? "Kan det verkligen bli rättvist för alla? Vad är kompromisser och kan man ändra på saker som redan är bestämt?  

I denna interaktiva föreställning inspirerad av "Linus på linjen", Mr Bean, Tomas Hobbes "Allas krig mot alla" undersöker vi tillsammans livets orättvisor, små som stora och utforskar olika situationer och sinnesstämningar. Hur hittar man tillbaka till ett nytt "normalt" och vad krävs egentligen för att hamna där? 

Alla mot Alla lyfter många stora frågor som rotlöshet, orättvisa och vad kriser kan göra med relationer men samtidigt är det en väldigt varm föreställning, ordlös med fokus på uttryck och gestaltning, om samarbete och vänskap som i sig är universiellt förståeligt men som blir tydligt för alla i publiken genom att språkfokuset tas bort. 

Språkets bortfall och förhöjningen av gestaltning och uttryck gör att Alla mot Alla passar alla barn, oavsett svenskspråkig förmåga. ALLA kan förstå de känslor och det gestaltande språket i föreställning och barnen ges möjligheten att utgå ifrån sina egna känslor, erfarenheter och upplevelser utan att den språkliga barriären tar bort det. 

I anslutning till föreställningen finns lärarmaterial att tillgå och alla som ser föreställningen får även en liten gåva i form av en pixibok att ta med hem som minne av föreställningen.

bottom of page