top of page

Härskaren

Medverkande på scen: Nils Granberg, Mikaela Hagelberg, Anna-Karin Håkansson, Ulrika Skarby 

Regi: Fredrik Lundqvist 

Scenografi och kostym: Tora Kirchmeier 

Kostymassistent: Gabriella Bech

Kompositörer och musiker i föreställningen: Hanna Björck, Maria Sendow från Awake Projects

Ljud och ljusdesign: Sofia Örndalen 

Nä vet ni vad! Vad är det som händer med världen egentligen? Tillvaron svämmar över av meningslösa val. Det här funkar inte. Folk blir inte lyckligare. Är det inte så att vi helt enkelt behöver någon som drämmer näven i bordet och säger ”NU GÖR VI SÅHÄR!” Det är inte komplicerat. Tvärtom! Det är lätt! Det är i alla fall vad Prins Carl Philips farfar-farfar sagt till honom. 

 

Följ vår hjälte, en (f.d.) kronprins, på en episk, musikalisk resa ner i en mytologisk underjord där historiska envåldshärskare smider onda planer i skuggorna. Carl-Philip är på jakt efter något. Exakt vad det är, vet han inte, men han vill ta del av de uråldrigas visdom, och förstås göra pappa stolt. Det blir något stort! Eller, ja, det blir vad som helst som går att luta sig mot när världen stormar. Men frågan är, har Carl Philip det som krävs för att hitta det?

 

HÄRSKAREN är en turbomusikal för fyra skådespelare och en operasångare. Med nyskriven musik av Awake Projects kastar vi oss in i diktaturens historia i ett huvudrullande och halsbrytande undersökande av härskande och söndrande med avstamp Machiavellis ”Fursten”.

 

Varför envisas vi med demokratiska principer när de är så satans krångliga? Är det inte enklare att någon bara sätter ner foten? Även om några råkar bli klämda under den. Är det sant som det sägs, att demokratin är hotad?

Utbudsblad

bottom of page