top of page

Alla mot Alla

Medverkande: Titti Hilton, Mikaela Hagelberg & Daniel Scherp

Regi: Fredrik Lundqvist


Scenografi & kostym: Anne Hellandsjö


Ljusdesign: Sofia Öhrndalen


Ljuddesign: Kalle Källman


Tillverkning: Per Gustavsson


I en fågelholk bor tre filurer tillsammans. Deras liv är harmoniskt och de har sina givna roller och uppgifter. Men en dag händer något som sätter allt ur spel. De tre filurerna tvingas ta sin fågelholk och ge sig iväg för att hitta en ny plats att leva på. Men det visar sig vara rätt svårt. Vem ska bestämma i vilken riktning de ska bege sig? Och vad arga de två andra blir när den som fick bestämma bestämde något som visade sig vara riktigt dåligt. När tryggheten i de tre filurernas lilla värld försvinner blir det plötsligt så svårt att vara sams, och ingenting är längre sådär självklart som det brukade vara. 

 

Alla mot alla är en poetisk och komisk föreställning om det allra allvarligaste med Buster Keaton, Looney Tunes, Linus på linjen och Mr Bean som inspirationskällor. Med hittepåspråk befrias gestaltningen från ordets begränsningar och tillsammans med publiken beger vi oss in i en värld av möjligheter där språkbarriärer är ett minne blott. 

 

Alla mot alla handlar om när tillvaron förändras, något många har erfarenhet av oavsett om man har varit med om en flykt, en skilsmässa eller en vän som inte vill vara vän längre. Föreställningens situationer är skapade på ett fantasifullt och finurligt sätt, vilket gör den relevant och tillgänglig för publiken, oberoende av ens språkliga förmåga eller personliga erfarenheter.

bottom of page