top of page

Aktuella föreställningar

4:e teatern gör modig, aktuell och kommunikativ scenkonst ur ett barn och ungdomsperspektiv samt Turboproducerad teater för unga vuxna och vuxna!

Alla mot Alla i fågelholken.jpeg
image002.jpg

I "Alla mot Alla" möter publiken tre individer vars liv plötslig ställs på kant när deras levnadssituation förändras och de tvingas fly. Vad händer med gruppen när de nu står inför en nya, främmande situation? Vad är rättvisa? Vem har rätt till vad och varför, och vem ska bestämma det? Kan det verkligen bli helt rättvist för alla eller måste man kompromissa och hur mycket kan man kompromissa för att det ska kännas rättvist ändå och ska man verkligen kunna ändra på saker som man en gång bestämt?

Det farligaste som finns är en klassrumsföreställning som berättar historier om mod. Om verkliga människor som vågat känna, tänka och handla. Och i förlängningen – om vad det vill säga att vara människa i ett samhälle.

 

DET FARLIGASTE SOM FINNS_ FOTO JONAS JÖRNEBERG (2).jpg
1-scaled.jpg

I en mörk och undanskymd del av verkligheten arbetar Tankesmedjan U.R.K. – undergång, ruin, katastrof – med att förpesta världen. Här arbetar Hin Håleqvist – en hundratrettiosexårig professor i tankeimplantering. När Professorn misslyckas med att uppfylla sin ondskekvot för året är katastrofen ett faktum. Plötsligt dyker en nyanställd upp. En konkurrent!  En ung, begåvad människa med en enorm ondskepotential. Utan minsta respekt för professorn eller U.R.K. börjar hon ifrågasätta precis allt. Kränkt och motvillig tvingas professorn in i en kamp om vem som ska bära titeln Ondast i Världen. Han måste nu bevisa sin överlägsna uselhet för att få behålla sitt jobb. Men är hans ondaste ondskefullt nog?

Ågust och hans vänner – är en Strindbergsk turboteaterföreställning som gör upp med samtidens hets, förslag om statlig kulturkanon och tron på det ensamma geniet.
I ”Ågust och hans vänner” är geniet inte ensamt. Vi gestaltar Strindberg lekfullt och låter honom framträda i fyra olika gestalter. Författaren, vetenskapsmannen, botanikern och galningen. Vi djupdyker i det faktum att verkligheten, ja, till och med den enskilda människan, är tämligen sammansatt och att vi inte förstår tillvaron på egen hand, utan skapar och förändrar den tillsammans.

 

287528602_10158820111975965_4059210557240225260_n (2).jpg
bottom of page