top of page

Tankesmedjan U.R.K

I en mörk och undanskymd del av verkligheten arbetar Tankesmedjan U.R.K. – undergång, ruin, katastrof – med att förpesta världen. Här arbetar Hin Håleqvist – en hundratrettiosexårig professor i tankeimplantering. Han är hjärnan bakom allt från världskrig, galna ko-sjukan och global uppvärmning till Titanic-katastrofen, allmän skolplikt och att godis bara får ätas på lördagar. Men när Professorn misslyckas med att uppfylla sin ondskekvot för året är katastrofen ett faktum. Något måste göras och det är nu! 


Plötsligt dyker en nyanställd upp. En konkurrent!  En ung, begåvad människa med en enorm ondskepotential. Utan minsta respekt för professorn eller U.R.K. börjar hon ifrågasätta precis allt. Kränkt och motvillig tvingas professorn in i en kamp om vem som ska bära titeln "Ondast i Världen". Han måste nu bevisa sin överlägsna uselhet för att få behålla sitt jobb. Men är hans ondaste ondskefullt nog?


U.R.K. är en grotesk, rolig, banal och filosofisk föreställning om ondska och manipulation som riktar sig till barn i mellanstadieåldern. 4:e teatern undersöker urbilden av den onda magikern, den förenklade idén om ont och gott, och processen att hölja en ondsint intention i snygg förpackning.

Medverkande: Anna-Karin Håkansson & Jonna Ljunggren


Regi: Fredrik Lundqvist


Dramaturgi: Manda Stenström & Alma Lindé


Scenografi & kostym: Anne Hellandsjö


Musik: Sabina Wärme


Ljus: Sofia Öhrndalen


Tillverkning: Per Gustavssonbottom of page