top of page
Ifigeniafinal.jpg

Tekniska specifikationer

ifigenia

Målgrupp: Lågstadiet, 6-9 år.

 

Priser:

1:a föreställningen: 11 500 kr exklusive moms 25%

Tillkommer: Ersättning för resa/boende

2:a föreställningen: 9000 kr exklusive moms 25% 

Tillkommer: Ersättning för resa/boende

 

Föreställningar per dag: 2

 

Max publikantal: 90 (eller enligt överenskommelse)

Spelyta: 5 x 4 meter

Scenbredd (min): 5 m

Scendjup (min): 4 m

Takhöjd (m): 2,5 m

Elkrav: 2 x 10 A

Logebehov kvinnor: 2

Antal turnerande tekniker: 1

Mörkläggning: Önskvärt inget direkt dagsljus i lokalen

Byggtid / Rivtid: 2 / 1 h

Bärhjälp: 1

 

Alternativa spelplatser: Föreställningen är anpassningsbar.

 

Vid frågor kontakta teatern: desiree@4e.se

Ifigenia tycker hennes föräldrar är sämst. De bryr sig bara om sig själva. Nu ska de skiljas och Ifigenia och hennes syster Elektra måste flytta till olika delar av landet. Det går Ifigenia bara inte med på. Därför har hon gjort upp en plan. Hon flyr med lillsyrran till Finland. Där finns björnar, skog och världens lyckligaste folk. Det har hon sett i en reklam på TV. Problemet är bara att barn inte får åka finlandsbåt på egen hand. Ingen tycker om när det händer. Utom Elektra. Hon tycker det är toppen med båtäventyr och vill vara överallt hela tiden. Nu måste Ifigenia vara den som tar ansvaret. De får inte bli upptäckta! 

 

4:e teaterns IFIGENIA är ett undersökande av vad som händer när barn blir klämda mellan vuxna som bråkar. Hur hanterar ett barn vuxna som inte förmår ta det ansvar som förväntas av dem? Vad händer om de vuxna som ska vara den trygga punkten inte har plats för ens behov då de är för upptagna med sina egna? 

 

Ifigenia är en findlandsfärje-roadmovie i teaterförpackning. En lustfylld och absurd smälla-i-dörrar komedi i en scenisk evighetskorridor för lågstadiet där The Shining möter Barbro Lindgren. En föreställning om vuxnas förmåga att vara mer barn än barnen och om hur vuxna, barn är kapabla att vara.

image0.jpeg
image1.jpeg
bottom of page