top of page
Ifigenia.jpg

Tekniska specifikationer

ifigenia

Målgrupp: Lågstadiet, 6-9 år.

 

Priser:

1:a föreställningen: 11 500 kr exklusive moms 25%

Tillkommer: Ersättning för resa/boende

2:a föreställningen: 9000 kr exklusive moms 25% 

Tillkommer: Ersättning för resa/boende

 

Föreställningar per dag: 2

 

Max publikantal: 90 (eller enligt överenskommelse)

Spelyta: 5 x 4 meter

Scenbredd (min): 5 m

Scendjup (min): 4 m

Takhöjd (m): 2,5 m

Elkrav: 2 x 10 A

Logebehov kvinnor: 2

Antal turnerande tekniker: 1

Mörkläggning: Önskvärt inget direkt dagsljus i lokalen

Byggtid / Rivtid: 2 / 1 h

Bärhjälp: 1

 

Alternativa spelplatser: Föreställningen är anpassningsbar.

 

Vid frågor kontakta teatern: desiree@4e.se

Mamma är arg och sårad för pappa håller aldrig vad han lovat. Tvärt om. Han ohåller allt, hela tiden för hans jättejätteviktiga jobb måste komma först alltid. Det är mamma så ledsen över. Hon har ingen tid att jobba för pappa har tagit all jobbtid, så hon måste vara hemma med Ifigenia och Elektra. Mamma känner bara sorg, avsmak och ilska för pappa. Ifigenia och Elektra vill bara att pappa ska komma hem och att mamma ska vara glad igen. Var finns det plats för de båda barnen nånstans, mitt i allt vuxen-bråk? Tur att Ifigenia och Elektra har varandra.

 

4:e teaterns IFIGENIA är ett undersökande av vad som händer när barn blir klämda mellan vuxna som bråkar. Hur gör man för att vara en bra vuxen, när man är så sårad att man inte kan tänka? Hur hanterar ett barn vuxna som inte förmår ta det ansvar som förväntas av dem? Vad händer om de vuxna som ska vara den trygga punkten inte har plats för ens behov då de är för upptagna med sina egna?

 

 

Föreställningen blir en lustfylld och absurd smälla-i-dörrar fars i en scenisk evighetskorridor för lågstadiet där The Shining möter Barbro Lindgren. En föreställning om när vuxna blir som barn och när barn får bli de som är vuxna. 

bottom of page